Gertje en Kriekje

Gertje en Kriekje op de boerderij

Gertje en Kriekje en 'n bijzonder feest

Gertje en Kriekje op de boerderij

In deze leuke, grappige, interactieve en muzikale voorstelling nemen Boerin Karin en Boerin Stephanie de kinderen mee in een verhaal dat zich afspeelt op de boerderij. De kinderen gaan op zoek naar eieren voor Kokkie. Kokkie heeft namelijk nog maar 1 ei en dat is echt te weinig om pannenkoeken van te maken voor het boerderij-restaurant. En waar blijven Gertje & Kriekje nou toch…

De kinderen leren op een speelse manier wat er nog meer voor nodig is om pannenkoeken te maken. Ook mogen de kinderen bedenken wat ze op een pannenkoek willen. Gertje wil een pannenkoek met…

Met een vrolijk pannenkoeken lied sluiten Boerin Stephanie en Boerin Karin het verhaal weer af.

En wat lust jij het liefst op je pannenkoek?

.

Duur:     ongeveer 30 minuten

Muziek:  2 liedjes

Kosten:  op aanvraag

Gertje en Kriekje en ’n bijzonder feest

Een show over feest, een verrassing en Gertje die Kriekje kwijt is.

Op de boerderij is het feest! Er wordt van alles gedaan om het gezellig te maken. Boerin Stephanie versiert de boerderij met ballonnen en slingers. Speciaal voor deze dag komt er zelfs een verrassing… (Ssssst, er komen twee opera-zangeressen) Tenminste? Ze zijn wel erg laat. En Kriekje is ook al dagen kwijt. Gertje gaat op zoek naar haar. Waar is Kriekje toch? En waarom heeft ze zich verstopt? Wat is er toch allemaal aan de hand?

Boerin Stephanie en Boerin Karin doen hun best om het op te lossen. Gelukkig wordt het toch een hele bijzondere dag.

.

.

(Dit feest kan een kerstfeest, een lentefeest, een schoolfeest of een verjaardagsfeest zijn.)

.
Duur voorstelling: ongeveer 40 minuten
Muziek: 2 liedjes
Kosten: op aanvraag

Ik heb mogen genieten van het poppenspel van Gertje en Kriekje in mijn kleuterklas. De kinderen hebben 30 minuten lang enthousiast meegezongen, meegezocht,  meegelezen en meegedaan. De betrokkenheid en inbreng van de kinderen is enorm en dat is een gok van de speelsters waar ze razendknap mee omgaan.

 

Al de kleutercollega’s waren het unaniem met mij eens dat dit het soort theater is waar je de kinderen (en volwassenen) het meest mee pleziert!

Nicole

Kleuterjuf, De Fontein

De kerstvoorstelling van Gertje en Kriekje werd heel leuk ontvangen door de kinderen. Wat al heel bijzonder was, was dat het in onze klas werd gehouden.

Alle kinderen deden allemaal mee en zaten op het puntje van de bank om alles te kunnen zien. Vooral de zangeressen en de poppen vonden ze leuk en je zag ze genieten.

Een voorstelling die goed bij kleuters aansluit. Heel leuk gedaan dames.

Hopelijk komen jullie nog eens op onze school!!

Esther

kleuterjuf, Lorentzschool

Wij zijn begin januari met een aantal bewoners (mensen met verstandelijke beperking) van het Thomashuis naar de theatervoorstelling geweest op geitenboerderij het Geertje. Wat een onverwachtse leuke verassing was dat zeg!
De dames zijn zó creatief en muzikaal, het was een genot voor oog en oor. We hebben genoten en enthousiast meegezongen, gedanst en geklapt. Ontzettend knap en vindingrijk om met relatief weinig eenvoudige spulletjes ruim een half uur te vullen met gezelligheid en één en al feel-goed-momenten voor jong en oud.

Marieke

Groepsbegeleider, Thomashuis