Visie en Missie

De drijfveren

Shop

Op dit moment vind je 5 boekjes in de shop. Onder andere de boekjes van Gertje het Geitje. Deze zijn de inspiratiebron geweest om theater te gaan maken. En ook drie actieprentenboeken van de chr. Kinderboekenweek, waarover we een show hebben gemaakt. De prentenboeken zijn natuurlijk ook leuk om (voor-) te lezen.

Theater

Leren door spelen, zoals in het Kindertheater. Een verhaal vertellen op een grappige manier, zodat het je bij blijft. Een onvergetelijke beleving.

Workshops

Na een kindertheatervoorstelling kunnen we het thema op een creatieve manier verwerken. Dat noemen we voor het gemak een workshop. Aan de slag met papier, karton, stickers, lijm, stiften en glitter. Iedereen kan naar huis met een mooi aandenken.

Zorg voor de natuur

De natuur een handje helpen door goed te zorgen voor bijen… Ja, ik ben sinds voorjaar 2014 imker. Samen met mijn man zorgen we voor zo’n 360.000 bijen en die zorgen op hun beurt weer voor heerlijke honing, en die is te koop! Ook kan ik een info-feestje geven tijdens een kinderpartijtje.

CDHope-logo-transparant2Oeganda – CDhope.org

In Oeganda staat een huis… een huis waar wees-kinderen worden opgevangen, opgevoed, educatie wordt aangeboden, er wordt voor ze gezorgd en van ze gehouden. Vrienden van ons zetten zich volledig in bij CD-hope. Als het enigszins mogelijk wordt willen we ze graag ondersteunen.

Hier wil ik naar toe

In 2012 schreef ik:

Denk aan een boerderij op een rustiek plekje ergens in de randstad.

Een paar geiten, kippen en een koe die kan worden geknuffeld. Een plek voor een bijenstalletje met 8 á 10 bijenkasten om als imker honing te oogsten in de zomer. Een hooiberg waarin kinderen kunnen ravotten. Een knutselschuur waarin van alles kan worden ‘mooi gemaakt’ (een mooimakerij).  Een atelier waarin naailessen en workshops plaatsvinden. Een groentetuin waar op biologische wijze groenten worden gekweekt en mensen door het werken met hun handen weer geestelijk op de rit komen. Een terrasje naast de hooiberg waar een high tea kan worden geserveerd aan tafeltjes met geruite en gebloemde kleedjes. De versnaperingen worden bereid en geserveerd door iemand die op deze manier weer in het werkproces komt. Een appartementje waar je kunt logeren voor één nachtje (B&B) of om voor langere tijd te onthaasten. Een klein theater waar Gertje en Kriekje helemaal hun gang kunnen gaan. Een studio waarin we muziek kunnen maken, fluitles en gitaarles kunnen geven,  koren kunnen dirigeren en cd’s opnemen of verhuren aan derden. Een winkeltje aan huis waarin alle creatieve en culinaire en misschien wel muzikale uitspattingen staan geëtaleerd en dus kunnen worden gekocht. (honing, sieraden, vlaggetjes, schorten, ansichtkaarten, appeltaart, tassen, cd’s, geitenkaas, planten, schilderijen, slabbetjes, keycords, appels en peren, bio-groenten, frambozenjam, streekproducten, kinderboeken etc)

Een ‘beleef-boerderij’. Zie je het al voor je?

Op 18 januari 2022 kan ik schrijven:

Dat we inmiddels verhuisd zijn naar een boerderij waar we langzaam aan het ideale plaatje gaan opbouwen. We beginnen met dagbesteding voor mensen die de regie aan het verliezen zijn, creatieve activiteiten, moestuin en bijen. Wil je zien hoe we dat doen…kijk op heerlijkhoutdijk.nl