Nieuws

Hier het laatste nieuws over deepdeep.nl

Tadaaaaa! we doen weer mee… Kinderboekenweek ’22

We doen weer mee!

Vandaag hebben we onze kennismaking gehad met de auteur en de illustrator van het actie prentenboek van de BCB dat speciaal voor de Christelijke Kinderboekenweek wordt gemaakt. Het belooft weer een leuk boek te worden met als thema Gi Ga Groen. We maken een nieuwe show bij het boekje! De Kinderboekenweek is van 5 t/m 16 oktober. Onze show is nu al te boeken! We spelen vanaf 26 september tot ergens in november.

Thema Kinderboekenweek 2022:

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen?

Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door auteur Hanna Holwerda en illustrator Tamar Oosterloo. (Uitgeverij Royal Jongbloed)

 

De show van vorig jaar boeken? Dat kan…

We hebben een speciale Winteractie  Klik op de link voor informatie over ‘Oppasser voor een dag’ en boek twee shows met vette korting!

 

Zo… de Kinderboekenweek zit erop!

Zo… de Kinderboekenweek zit erop!

Wat een heerlijke periode hebben we achter de rug. Onze Kinderboekenweek-tour.

Een hele leuke voorstelling hebben we gemaakt van het boekje ‘Oppasser voor een dag’. De voorstelling is nóg leuker dan het boekje al is. Dat is de reactie die we voortdurend hoorden.

We hebben 55 voorstellingen gespeeld met twee teams op 34 scholen, 2 bibliotheken, 1 BSO en 1 kinderdagverblijf.

Het is een voorstelling geworden waarbij kinderen actief betrokken worden, ze mogen hier en daar flink meebewegen en meedenken. We vertellen over dieren, dierentuin en vooral over veel soorten beroepen waaruit we kunnen kiezen. Wil je een snapshot? kijk dan hier

De tour is voorbij, maar de voorstelling spelen we nog steeds graag… dus wil je boeken? mail dan naar kindertheater@deepdeep.nl. Ben je benieuwd naar een van onze een andere voorstellingen? Kijk dan in het rolmenu van ‘kindertheater’.

We gaan ons nu al weer voorbereiden op de Kinderboekenweek van volgend jaar. Wil je voor KBW-2022 boeken? Dat kan ook al. Mail ons.

 

Met vrolijke groeten, tot graag!

Stephanie en Karin

en team

 

 

Prachtig decor, interactief, leuke liedjes. En heel erg goed gespeeld door 2 enthousiaste toneelspeelsters. Heb de afgelopen 34 jaar als juf veel voorstellingen gezien maar dit was één van leukste voorstellingen op school!!

De voorstelling ging over het boek; “Op wereldreis met muisje Gijs. De kinderen en leerkrachten hebben genoten van deze voorstelling.

 

 

Heidy, een enthousiaste onderbouwjuf

school in Den Haag